Třtinový cukr, light výrobky nebo další sladké omezení nás většinou neminou, pokud se rozhodneme nastavit našemu tělu redukční režim. Teď je jen otázkou, zdali jsme se vydali správným směrem. Tady totiž nejde o to, abychom uspokojili naše svědomí tím, že jsme vynechali bílý cukr a nahradili ho jinou variantou. Ani totiž toto nemusí být správným tahem. V podstatě skutečně můžeme sladit jinou náhražkou přírodních nebo umělých sladidel. I když si koláč osladíme něčím jiným, tak přesto svému tělu nabídneme neskutečné množství kalorií. Potom ovšem všechno to důležité, jako jsou vitamíny a minerální látky nám jaksi budou chybět. Tady je totiž daleko lepší stravu sestavit na míru a v tomto směru je skutečně jedničkou proteinová dieta, která skvěle funguje, a výsledky jsou viditelné během pár týdnů.
Jaký je její princip?
· V podstatě nahradíme 3-4 běžná jídla speciálními proteinovými pokrmy.
· Tyto potraviny mají nízkou energetickou hodnotu, což se odrazí v příjmu kalorií.
· Připravené suroviny mají výrazně omezený obsah tuků i právě cukrů.
· Tato skvělá kombinace způsobí stav ketózy.
· Nastává odbourávání tukových zásob, z kterých nyní bude fungovat naše tělo. To je pro nás velmi příznivá zpráva.
Sladké svačinky
Kdo má rád sladké, tak to může zkusit jinak a to na bílkovinném základu. S proteinovými přípravky se dá skutečně různě experimentovat. Když skončíme s proteinovou dietou, tak se nemusíme vzdávat ani později chutných sladkých pochutin. Velmi jednoduché jsou domácí proteinové tyčinky, které se dají snadno vzít s sebou i na cesty nebo do tašky pro případ, že nás přepadne mlsná.
Proteinové tyčinky
Recept je velmi jednoduchý a z této dávky si uděláme zhruba 12 kusů.
Půl hrnečku proteinu, stejné množství rýžových vloček a arašídového másla vložíme do mixéru. Přidáme dvojnásobné množství ovesných vloček a důkladně promixujeme. Pokud máme vanilkové aroma, tak teď se právě hodí. Dále postačí 1 lžíce kokosového oleje a lžíce javorového sirupu. Směs můžeme doplnit rozemletými mandlemi nebo ještě vločkami, aby to příliš nelepilo. Tuto směs zpracujeme a dáme na plech, poté nakrájíme na tyčinky. Ty můžeme polít kvalitní čokoládou nebo jinak ozdobit. Máme hotovo a přirozeně zde se fantazii meze nekladou. Tyčinky je lepší skladovat v chladu nebo lednici.