Rozmixovat či našlehat krém nebo bramborovou kaši, to už si s ručními pomůckami jen málokdo dovede představit. Zvládli bychom to, o tom není pochyb. Ale trvalo by nám to o mnoho déle, měli bychom o mnoho více práce a výsledek by možná nebyl až tak výborný, jako když si vezmeme na pomoc některý z elektrických pomocníků. Dnes je důležité, aby přístroje ku pomoci nebyly složitě sestavitelné, abychom nemuseli hledat součásti přístroje po celém domě a nakonec nám sestavení trvalo déle než celý další úkon. Tyhle doby už jsou dávno pryč.
Dnes nám trh nabízí takové spotřebiče, které mají výhody jak pro náš ča, peněženku i kvalitu vykonané práce. Jedním z nejčastějších pomocníků naší kuchyně je ruční šlehač nebo mixér. Jsou to přístroje malé, snadno si je umístíme v dosahu ruky na kuchyňskou linku a tím zajistíme, že jsou vždy dostupné, kdykoliv je potřebujeme.
Na co dbát při výběru
– hmotnost a tvar je důležité kritérium. Ergonomická rukojeť by měla být samozřejmostí. Je dobré si také již v obchodě vyzkoušet, jak dosáhneme na tlačítko vypnutí a zapnutí. Není šikovné, budeme-li k tomu potřebovat ještě další ruku. Váha by nás mohla překvapit nepříjemně, budeme-li pracovat se s potřebičem delší dobu.
– Volit, chceme-li kombinaci šlehač s hnětačem, či nám stačí jeden z nich. Kombinace je daleko praktičtější, kdy jen výměnou metly můžeme dělat další kuchyňskou práci.
– Při koupi sledujeme, jaký počet otáček je na štítku uveden. Čím větší otáčky, tím je přístroj výkonější.
– I desing je důležitý. Pokud máme možnost, vybíráme si barvu přístroje v souladu s naším designem kuchyně, a to zejména, když budeme mít přístroj vystaven na kuchyňské lince. Kvalita a výkon je důležitý, ale sladěný design je velmi příjemný a dodá naší kuchyni moderní vzhed.
– Cenově vybírejme ve zlatém středu. Jsou osvědčené značky, které již máme vyzkoušené a po kterých sáhneme ihned napoprvé, protože s nimi máme dobrou zkušenost. Ale je třeba mít na paměti, že ne všechny neznámé značky jsou nekvalitní. I neznámá a levná značka může mít kvalitní výrobky.
2023-05-11